måndag 12 april 2010

25 och våren är här

Denna helg har varit fullspäckad. I lördags var det 25års fest för Ida, och igår hade jag 25års kalas för en del av min släckt. Fick många fina presenter bla ett par skor från Vagabond en heldel pengar och massa kläder från min kära sambo.
Till middag bjödjag på 3 rätters till förrätt blev det getost i ungen, huvudrätt kyckling med parmaskinka och balsamsås, efterrätt ginos och så klart en tårta.
Recept från kalaset
Getost i ungen;
4 port
1 rulle getost
4 smörgåsar
solrosfrön
honung
Gör så här
Lägg på getosten på smörgåsarna, strö över solrosfrön och grilla i ungen på 225 grader tills osten smält. Ta ut och ringla över honung. Servera med lite sallad.

Kyckling med parmaskinka och balsamsås;
4 port
4 kycklingfièer
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk oregano
4 stora skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfon
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här;
Krydda kycklingen med peppar och salt,bryn den i en stekpanna tills den fått lite färg. Linda skinkan runt och lägg i en ungssäker form. Vispa ihop alla ingredienserna till en sås och häll den i formen. Stek i mitten av ungen ca 15 min 225 grader. Servera med ris och sallad


Ginos
4 port
2 bananer
4 kiwi
250g hallon
100g vitchoklad
Gör så här;
Skiva frukten och lägg den i en ungssäker form. Riv chokladen och strö över den. Gratinera i ungen några få minuter på 250 grader och inställning grill.

Choklad och hasselnötstårta
1 tårta/12 bitar Peanut butter frosting
300g hasselnötter ½ dl mjukt jordnötssmör
300g mörkchoklad 70% 2½ dl florsocker
1 msk kakao 4 msk kakao
200g mjukt smör 1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker 100g philadelphiaost
6 ägg 1 msk varmt kaffe
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnöterna till ett fint pulver. Hacka i 200g choklad och mixa med nötterna. Tillsätt kakao,smör och socker och mixa krämigt. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten lite i taget. Häll i smeten i en form med löstagbara kanter 24cm i diameter. Bryt resten av chokladen och stick ner i kakan. Grädda i mitten av ungen ca 30-35 min kakan ska inte vara kladdig men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan.

Frostingen; Blnada allt förutom kaffet. Rör tills det blivit en kräm tillsät då kaffet.

Bred frostingen på tårtan när den kallnat


Dessa rätter var väldigt uppskattade

Idag har jag varit ute och gått med Alfons ett underbart väder har vi idag känns som att våren verkligen är på väg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar